Vizita në autolarje rrezikon shëndetin tuaj!

0
1

Vizita në një autolarje mund të jetë kërcënuese për jetën.

Dy burra u sëmurën rëndë me sëmundjen e Legjionarëve, pas nuhatjes të pikave e ujit të infektuara nga larja e makinave të ndara në Itali, zbuloi një studim.

Sipas mikrobiologut Dr Tom Makin, një konsulent i lartë në kontrollin e Legionella, i njëjti rrezik aplikohet në Britani të Madhe.

Ai konsideron se bakteret Legionella rriten në numër të madh në sistemet e ujit që ngrohen dhe mbeten të papunë për periudha të gjata kohore, siç janë sistemet e larjeve të makinave.

“Larja e makinave është e aftë të gjenerojë aerosolët me madhësi të përshtatshme që mund të thithen në mushkëri, ku bakteret e Legionellës shkaktojnë infeksione, siç është pneumonia”.

Sëmundja e legjionarëve prek rreth 500 njerëz në vit vetëm në Angli dhe është fatale në rreth një në 10 raste.

Sipas Qendrës Evropiane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, incidenca ka shënuar nivele rekord, për të cilat mendohet të jetë për shkak të mbledhjes së baktereve në dush, ndërsa më pak njerëz kanë banjë.

/botasot/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here