Ushqimet që duhet t’i “zhdukni” nga tavolina nëse vuani nga tiroidet

0
79

Çrregullimet e tiroideve paraqesin një problem shëndetësor i cili mund të trajtohet edhe për një kohë të gjatë.

Nëse vuani ose mendoni se keni probleme me tiroidet, ju duhet jo vetëm të ndiqni trajtimet mjekësore të rekomanduara nga mjeku, por gjithashtu duhet të shmangni disa ushqime të cilat mund të përkeqësojnë gjendjen tuaj.

Ushqimet e skuqura
Ushqimet e skuqura përmbajnë yndyrë të lartë dhe nëse jeni duke ndjekur njjë kurë mjekësore për tiroidet, bëni mirë që t’i shmangni sa më shumë ato. Kjo, për faktin se ato mund të pengojnë efektivitetin e ilaçeve të cilat merren si një zëvendësim i hormoneve të tiroideve.Deep-fried_foods_with_dipping_sauceSheqeri
Konsumimi i sheqerit në sasi të mëdha sjell shumë efekte negative në shëndetin e përgjithshëm . Nëse vuani nga tiroidet, sheqeri mund të ketë një efekt anësor mbi funksionimin e pankreasit që mund të çojë në rezistencën e insulinës. Kjo e fundit, mund të dëmtojë gjëndrrat tiroide, duke ulur niveline  hormoneve të tyre.e29542_f32189124cfc4a95bbc5bd5c981ccac1-mv2Kafeja
Kafeja e mëngjesit nuk rekomandohet për ju të cilët keni probleme me tiroidet. Nëse jeni adhurues i kafesë, është koha ta reduktoni atë , sepse konsumimi i ulët i kafesë nuk sjell asnjë efekt anësor në shëndet. Sa më shumë kafe të pini në ditë, aq më shumë ajo të t’i dobësojë gjëndrat tiroide.1481814525116Gluteni 
Gluteni përbëhet nga gliadi, i cili ëhstë i panjohur për trupin dhe nëse kosnumoni ushqime me tilla, ju mund të keni probleme me funksionimin e tiroideve. Tiroidet lëshojnë një enzimë, transglutaminaza, e cila është identike me gliadin. Kështu, duke konsumuar këto ushqime që përbajnë gluten, ato do të shkatërrojnë sistemin imunitar dhe në anën tjetër dëmtimi i gjendrave tiroide shfaqet pas gjashtë muajsh.Soja
Konsumi i sojës duhet të jetë shumë i kufizuar në qoftë se ju keni çrregullime të tiroideve. Ajo duhet të shmanget nëse jeni duke marrë njëkohësisht shtesa si magnez, kalcium apo medikamente për tiroidet.Img395880355Duhet që të përpiqeni t’i shamngni këto lloj ushqimesh sa më shumë të jetë e mundur sepse mund ta përkeqësojnë më shumë gjendjen tuaj dhe do të bëjnë që as ilaçet që merrni për tiroide të mos kryejnë funksionin e tyre. //shije/

SHPËRNDAJE
ParaMusaka me lakra
PasQofte mesdhetare
Infosite

Në Sofra do të gjeni informacione dhe këshilla të dobishme për shëndetin, tryezën dhe shtëpinë tuaj. Zbuloni gjithçka ju duhet për një jetë më të qetë e të lumtur me familjen tuaj!

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here