Ballina Etiketimet Fjalet

Etiketim: Fjalet

Flisni me ta sikur me të rriturit: Gugatja vetëm pengon!

Në shikim të parë fëmija që gugatë (zëra që fillojnë të nxjerrin fëmijët e vegjë) duket simpatik, por duhet të jeni të vëmendshëm të...

Fjalët “në majë të gjuhës”, pse ekziston kjo vështirësi

Çfarë do të thotë të harrosh fjalët dhe si ta kapërcejmë këtë shqetësim që është i përhapur në çdo kulturë, gjuhë dhe grupmoshë. Gjithashtu ekziston...

Fjalët që duhet t’ua thoni prindërve para se të bëhet vonë

Dita Ndërkombëtare e personave të moshuar është shënuar më 1 tetor për të potencuar rëndësinë e sigurimit të ambientit jetësor që është i përshtatshëm për personat...

A mund të parashikohen fjalët e para të bebeve?

Sipas një studimi të fundit, fjalët e para që bebet i thonë, mund të parashikohen Një zbulim i tillë u bë gjatë një hulumtimi...

Përse nuk duhet tu thoni fëmijëve “duhet t’i dëgjosh të rriturit”?

Frazat që ndikojnë negativisht në zhvillim e fëmijës suaj Të jesh prind kërkon përgjegjësi madje edhe kur vjen fjala tek zgjedhja e fjalëve. Do të ju...

Lira Gjika: Ja pse prindërit nuk duhet t’i korrigjojnë fëmijët

“Fëmija nuk duhet korrigjuar, as kur flet, as kur shkruan”. Kështu shprehet mjekja pediatre Lira Gjika e cila jep këshillat për mënyrën më të...

Mos e thoni këtë fjalë në punë

Pyesni ndonjë prej kolegëve tuaj se si ndihen dhe do të merrni një nga këto dy përgjigje: “Jam shumë i zënë” ose “jam shumë...

8 gjëra që nuk duhet të zbuloni asnjëherë për veten tuaj...

Në vendin e punës duhen respektuar rregullat e punës dhe çfarë nuk ka të bëjë me punën, është ajo që njerëzit e zgjuar e...

6 fjali që duhet t’ua thoni fëmijëve çdo ditë

Në disa situata fjalët janë megjithatë më të forta se veprat, sidomos kur bëhet fjalë për fëmijët tanë. Thuhet se veprat janë më të rëndësishme...

Kjo është fjala që duhet ta eliminoni nga fjalori menjëherë!

Zëvendësoni fjalën “por” me “dhe”. Çfarë mendoni se do të ndodhte nëse e kishit thënë këtë fjali: “Dua të shkojë në kinema dhe kam shumë...
Albania
Na konktatoni

Na dërgoni një email dhe ne do ju përgjigjemi së shpejti!

Pyejte? Jemi gati për të ju ndihmuar!

Kliko Enter për të biseduar