Studim në Britani: Njerëzit nënvlerësojnë konsumimin ditor të kalorive

0
1

Një e treta e personave në Britani nënvlerësojnë kaloritë që konsumojnë gjatë ditës, kjo sipas një analize të realizuar nga Zyra Kombëtare për Statistika në këtë vend.

Në raport sugjerohet se burrat britanikë konsumojnë 3,00 kalori në ditë përderisa pretendojnë se konsumojnë vetëm 2,000 sosh.

Gratë pretendojnë se konsumojnë 1,500 ndërsa në realitet kjo shifër është 2,000.

Kaloritë e rekomanduara për konsumim ditor për gratë janë 2,000 ndërsa për burrat 2,500.

Studimi me më shumë se 4,000 persona ka analizuar shpenzimin e energjisë dhe informacionet që kanë njerëzit për veten sa i përket ushqimit që konsumojnë.

//klankosova/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here