Skanimet e reja të trurit parandalojnë sulmet

0
18

Një tip i ri i skanimit të trurit mund të ndihmoj në parashikimin e sulmeve në tru.

Kjo teknikë revolucionare e skanimit MRI, e cila është zhvilluar në Universitetin Oxford, do të mund të përdoret në të ardhmen në parandalimin e të paktën një në katër sulme në tru.T2 MRI brain sagittal image 3

Rreth 100,000 sulme në tru prekin çdo vit persona të ndryshëm në Britani.

Një e katërta e tyre shkaktohen nga pllakat karotide.

Në këtë tip të sulmit, pllaka të trasha ndërtohet tek arteriet karotide, të cilat furnizojnë trurin me gjak, dhe me kalimin e kohës ato shkëputen duke e lënë trurin pa oksigjen.

Përmes teknikës së re mjeket kontrollojnë trurin për të kërkuar këto pllaka, për të parë sasinë e kolesterolit tek to, në mënyrë që të parandalojnë sulme të mëtutjeshme. //arbresh/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here