Si të trajtoni anginën te fëmijët

0
1

Prindërit nuk kanë nevojë të drejtohen te mjeku për infeksionet e vogla të fëmijëve.

Nëse sëmundja bëhet serioze, sigurisht që fëmija duhet të trajtohet nga specialistët, por ka edhe një numër të madh alternativash që mund të shërojnë sëmundjen e anginës.

Një ndër metodat që këshillojnë pediatrit është që të pastroni fytin e fëmijës me uthull molle. Një një gotë me ujë, hidhni disa pika uthull molle, pastroni fytin dhe lëreni fëmijën të marrë frymë thellë.

Kjo mund të largojë të gjitha bakteriet dhe infeksionet e ndryshme nga fyti.

Megjithatë, nëse distance nga ky trajtim nuk kalon për 24 orë, atëherë fëmija duhet dërguar te mjeku.

Kjo është e rëndësishme sepse angina e patrajtuar mund të çojë në komplikime në lëkurë, nyje, zemër dhe veshka.

/arbresh/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here