Sa kohë bën të qëndrojë vera në frigorifer?

0
39

Me siguri së paku njëherë në jetë keni bërë pyetje se për sa kohë mund të ruhet një shishe verë në frigorifer. Qoftë shishja e hapur, apo e mbyllur, përgjigjja është e shkurtër: Jo për shumë kohë të gjatë.

Keni miq në shtëpi? Apo po hapni vetë një shishe për qejf? Cilido qoftë rasti, nëse pas darkës në shishe ngelet ende verë, është mirë të dini si ta ruani dhe deri në sa ditë më pas mund ta pini.
vera-ne-frigoriferJa afatet:
Verë e gazuar: Nga 1 në 3 ditë në frigorifer me një tapë që ndalon bulëzat ose lugë.
Verë e bardhë e lehtë ose rose: Nga 5 në 7 ditë, në frigorifer me tapë.
Verë e bardhë: Nga 3 në 5 ditë, në frigorifer me tapë.
Verë e kuqe: Nga 3 në 5 ditë. Në një vend të freskët, të errët, me tapë. /telegrafi/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here