Punoni për festa? Këshilla për të kaluar trishtimin

0
11

Të punosh për festa festat e fundvitit teksa të gjithë përgatiten për tu argëtuar, shkakton stres.

Për më shumë se 4 persona në 10, muaji dhjetor cilësohet si më stresuesi i gjithë vitit.

Është kjo ajo që rezultoi nga një sondazh amerikan, i kryer nga rrjeti televiziv ‘Cnbc’.

Ndërkohë 68% e njerëzve pranojnë se nëse janë në punë gjatë ditëve të festave, japin shumë më pak se zakonisht. Për të përballuar më mirë ditët e punës gjatë festave, jepen këto këshilla.

-Stresi shoqërohet me një finale, në këtë rast të vitit, kështu që ka arsye për t’u ndjerë më mirë.

-Jetojmë me një sërë detyrimesh të hapura dhe mbyllja e vitit, shënon mbylljen e disa prej tyre.

-Ndërkohë identifikohen dhe prioritetet, duke nxjerrë në krye të listës se cilat kanë vërtetë prioritet.

Këshillat më të rëndësishme janë: lini të ‘vdesë’ çfarë nuk iu duhet mirë; përcaktoni objektiva të saktë; mësoni të falni disa objektiva të paarritur; rindërtoni axhendën.

//noaAL/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here