Psikologia Manjola Baçi: Si ta nisim mbarë lidhjen dhe ta ruajmë pasionante përgjithmonë

0
69

Është një nga prioritet tona që të duam një marrëdhënie të mirë. Për një pjesë marrëdhënia e tyre ka qenë shumë pozitive, e mbushur me dashuri e vëmendje, për një pjesë tjetër janë ende të zemëruar. Që të ndihemi mirë dhe në paqe me veten, ndiqni këto këshilla.

1. Të mos na përndjekë zemërimi i herës së fundit, që kemi shkaktuar partneres/rit, por të gjejmë zgjidhje për të mos u bërë përsëritës, brengës që nuk gjen rrugën e zgjidhjes, por të pajtimit.

2.Të ndryshojmë sjelljen, kur ajo bëhet shqetësuese për marrëdhënien, kjo do shihet shumë pozitive, jo kompromentuese për personalitetin.

3.Të gjejmë kohë për të kaluar sëbashku me parteren/rin, kështu do të kemi më shumë kohë për të njohur njëri-tjetrin dhe të vlerësojmë ato detaje që duken si të  parëndësishme.original (5)4. Ndarja e përgjegjësive, një tregues për të përmirësuar bashkëpunimin dhe respektin.

5. Për çdo pakënaqësi që keni në marrëdhënie, thjesht thuajini se çfarë ju trishton, kështu mbani nën kontroll zemërimin dhe zënkat.

6. Mos lini pas dore veten tuaj, duke u përfshirë në jetën profesionale, do jeni më pak të lumtur, dhe të dashuruar.

7. Dashuroni pjesën më të mirën tuaj dhe të partnerit, kështu pjesët e tjera mbeten për kompromis.

8. Thonë që njeriu duhet të mbajë sekrete, në një marrëdhënie jo, pasi rrezikon të humbësh veten dhe parteneren/rin. Ndaj nëse keni rrëfehuni.

9.Pse jo ndryshim për stilin e jetës, do ishte përmirësim dhe përkushtim, ndaj kësaj zgjedhjeje që bëjmë.couple-maintaining-a-strong-relationship10.Për të përmirësuar marrëdhënien, mjafton dashuria, përkushtimi, toleranca dhe besimi që jeni të duhurit për njëri-tjetrin, në të kundërt, abortoni këtë ngjizje, sa jeni në kohë, për të mos sjellë dështime të tjera.//tch/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here