Pse më të mira janë pijet e gazuara se të gazuarat “LIGHT”

0
39

Një tregim i gjatë thënë shkurtë; Nutriscistët amerikanë thonë se zyrtarët e Shëndetit Publik duhet t’i tregojë drejtë njerëzve për t’i shmangur pijet e gazuara dijetale, më shumë pijet e gazuara të regullta.

Kështu thotë Susan E. Swithers, Dr. i Psikologjisë e specializuar në neurologji me fokus si nutriciste.

Sheqerërat artificiale që përmbajnë pijet e gazuara dijetale, kanë aftësinë ta gënjejnjë organizmin dhe ta çregullojnë atë, për dallim prej sheqerërave natyrale dhe ato që zakonisht i marrim e pijet e regulta të gazuara. Sheqerërat artificiale e koplikojmë punën e organizmit për të menaxhuar kaloritë bazuar nga provat e ëmbëla.

Njerëzit të cilët konsumojnë sheqerëra artificiale kanë dy herë më shumë se të tjerët për të zhvilluar sindromën metabolike. 6-cach-thong-minh-de-cat-giam-100-calo-trong-moi-suat-an-giup-ban-giam-can-de-dangTermi sindromë metabolike përdoret për të përshkruar një spektër të gjerë çrregullimesh metabolike që manifestohen në mënyrë klasike me rritjen e nivelit të sheqerit në gjak, me rritjen të yndyrave, vlera të larta të tensionit arterial dhe dhjamosje trupore, të shfaqura së bashku tek i njëjti person. /Rtk.

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here