Problemi që torturon femrat…por kanë turp ta tregojnë!

0
99

Infeksioni quhet Candida albicans, por është gjithashtu i njohur si myku vaginal. Myku mund të bëhet në lëkurë, në gojë, në zorrë dhe në vaginë. “Candidiasis vaginale” është një gjendje e shkaktuar nga një infeksion në vaginë dhe në zonën përreth.

Ndonjëherë kushtet ndryshojnë dhe infeksioni rritet me shpejtësi, duke shkaktuar simptoma të tjera dhe acarim. Shumica e femrave e përjetojnë këtë infeksion, por më i zakonshëm është tek ato të moshës 30, 40 si dhe grave shtatzëna.

Ky myk shkaktohet nga disa faktorë, ku ndër ta janë: veshjet e ngushta, përdorimi i shumë antibiotikëve, konsumi i tepërt i sheqerit, stresi, kapsllëku, ose edhe rastet kur bëhen trajtime me kimioterapi, shkruan “Femrat-news”. Po ashtu edhe përdorimi i pecetave ditore apo i tamponëve mund ta provokojë.

E për ta parandaluar atë duhet bërë gjithnjë kujdes me higjienën personale, të shmangen dushet me shumë ujë në pjesën intime, të përdoret çaji i kamomilit si shpëlarës. Mos harroni, nëse ndjeni shqetësim, drejtohuni mjekut!

//syri/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here