Prindër bëni kujdes këtë periudhë! Ja si të parandaloni infeksionet e syrit tek fëmijët tuaj

0
0

Disa këshilla të thjeshta mund të parandalojnë infeksionet e syrit tek fëmijët, të cilat disa herë mund të dëmtojnë shikimin e tyre:

  • Shmangni fërkimin e syve me duar të palara. Ato mund të bëhen burim infeksioni për sytë
  • Larja e kujdesshme e duarve është e mjaftueshme për të parandaluar disa sëmundje të syrit
  • Shpesh fëmijët luajnë me kafshët shtëpiake. Evitoni kontaktin e tyre me fytyrën e fëmijës.
  • Të gjithë fëmijët duhet të bëjnë të paktën një vizitë tek okulisti midis moshës 5-10 vjeç, për të vërtetuar nëse kanë probleme të shikimit të cilat mund të korrigjohen.

Këshillohuni me mjekun sa herë që fëmijët tuaj kanë probleme me sytë, si: kruajtje, skuqje, lotim të syve apo vështirësi në hapjen e syve si pasojë e sekrecioneve (sklepave).

Marrë nga ISHP 

SHPËRNDAJE
ParaPeizazh frutash
Infosite

Në Sofra do të gjeni informacione dhe këshilla të dobishme për shëndetin, tryezën dhe shtëpinë tuaj. Zbuloni gjithçka ju duhet për një jetë më të qetë e të lumtur me familjen tuaj!

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here