Ngjyra e portokalltë apo fruti portokall, kush kujt ia mori emrin!

0
24

Të gjithë e themi ngjyrën e portokalltë dhe frutin si portokall, por kurrë nuk e kemi analizuar një gjë.

Sipas jush, a më parë ekzistonte ngjyra e portokalltë, apo fruti portokall

E vërteta është kjo. Në Angli portokalli nuk ekzistonte deri në shekullin e 13, por ngjyra ishte e njohur shumë kohë më parë.

Por, derisa në Angli po dihet se kush ekzistonte më parë, për vendet tjera mbetet akoma enigmë a është më e vjetër ngjyra apo fruti portokall!

//kosovarja/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here