Nga skizofrenia deri te Parkinsoni…ja çfarë tregon mënyra se si shkruani

0
78

Mund të mos e keni menduar më parë, por kaligrafia mund të zbulojë rreziqet se nga cilat sëmundjet që mund të prekeni si dhe tiparet e personalitetit të çdo individi.

Ashtu si gjurmët e gishtave, çdo individ ka një lloj shkrimi të veçantë. Veçoritë e shkrimit të tilla si ndarja, pjerrtësia, forma e shkronjave apo presioni që ushtroni kur shkruani, evidentojnë disa gjëra në lidhje me personalitetin tuaj.writing-1209121_960_720

Studimi dhe analiza e shkrimit të dorës është quajtur grafologji, sipas Visually.
Për shembull nëse kur shkruani ushtroni presion, atëherë kjo është një shenjë se vuani nga presioni i lartë i gjakut. Ndërkohë, ndryshimet në pjerrtësinë e shkrimit janë një tregues i shfaqjes skizofrenisë.

Shkrimi i dorës shumë i imët lidhet me sëmundjen e Parkinson. Grafologjia gjithashtu tregon se ata që ushtrojnë presion të lehtë kur shkruajnë janë më të dobët, më të lodhur.
Sipas Visually, ajo mund të tregojë rreth 5000 tipare të personalitetit të çdo individi. //shije/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here