Mundimet në mëngjes-fëmija do te jetë vajzë!

0
23

Shpesh thuhet se pamja e barkut dhe pulsi i fëmijës tregojnë për gjininë. Në fakt, këto ide janë thjesht fantazi, dhe jo fakte, megjithatë, ekzistojnë disa përjashtime.

Disa studime kanë analizuar pohimet se mundimet gjatë mëngjesit lënë të kuptojnë se foshnja do të jetë femër.

Është treguar se caktimi i moshës së fetusit saktësi të lartë nëse mundimet paraqiten në tremujorin e parë të shtatzënisë dhe nëse simptomat janë aq shumë të shprehura saqë është i nevojshëm hospitalizimi (gjendje e quajtur hyperemesis gravidarum).

Ky komplikim i shtatzanisë që karakterizohet me nauze, të vjella, rënie në peshë dhe crregullime në elektrolitet e trupit, transmeton Telegrafi.

Nauzea dhe të vjellat mund të jenë shfaqje normale në fillim të shtatzanisë, por kur bëhet fjala për hyperemesis gravidarum, ato janë në një intensitet shumë më të lartë dhe takohen gjatë gjithë ditës.

Në një studim më të ri, epidemiologët kanë krahasuar 2.111 shtatzëna të hospitalizuara për shkak të mundimeve në tremujorin e parë.

Shanset që foshnja të jetë vajzë kanë qenë deri në 80% më të larta./Telegrafi/

 

 

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here