Mos e hani kurrë këtë spec djegës! Ai mund të djegë të gjithë fytin tuaj

0
120

Shumë njerëz i dëshirojnë ushqimet pikante, salcat dhe specat djegës.

Mënyra se si reagon trupi ndaj specave djegës është e ndryshme  te njerëz të ndryshëm.
Ndoshta ky spec që do t’iu tregojmë nuk klasifikohet si më pikanti por pasojat e tij janë shumë të rrezikshme për ezofagun.
Ky spec  konsiderohet gjerësisht si një nga pesë specat më pikant në botë .

Ai është rreth 400 herë më i nxehtë se sa salca Tabasco. Pavarësisht nga kjo, ka shumë pak të dhëna të tjera mjekësore për efektet negative.
Sfidat e ushqimit janë bërë të zakonshme në mesin e mediave sociale.
Një 47 vjeçar ka ngrënë një hamburger të përgatitur me këta speca djegës me ngjyrë portokalli të njohur si ‘specat fantazmë’.ghost-peppers-uproxx

Ai ka djegur fytin aq shumë saqë ka hapur një vrimë në ezofagun e tij.  Ende është e paqartë se si speci i djegës ka ndikuar në çarjet e ezofagut, madje shumë pak njerëz i mbijetojnë kësaj të fundit.
Ndaj duhet patur shumë kujdes në ushqimin që konsumojmë dhe të përzgjedhim ushqime sa më pak pikante dhe sa më pak të dëmshëm për organizmin tonë.//shije/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here