Mjekët të gatshëm që të kryejnë transplantin e parë të kokës së njeriut

0
359

Dr. Sergio Canavero , i avancuar në neuromodulation në Itali , për herë të parë foli për planet e tij për të kryer transplantin e parë të kokës së njeriut në korrik të vitit 2013 – një projekt të quajtur “Parajsa – Gemini”.Mirëpo ai nuk gjeti një person adekuat për këtë procedurë, deri në qershor 2015.

Procedura, ku nevojiten 100 kirurgë dhe rreth 36 orë për të përfunduar , do të përfshijë bashkimin e palcës kurrizore ( SCF ). “Çelësi SFC është për një ndarje të mprehtë nga litarët që lidhin palcën kurrizore me trurin” shpjegon Dr Canavero në një letër të botuar në fillim të këtij viti.

Pas procedurës, kirurgu vlerëson se me ndihmën e terapisë fizike, pacienti do të jetë në gjendje të ecë brenda një viti.

Spiridonov pacienti të cilit do t’i transplantohet koka, pranon se ai është i shqetësuar në lidhje me procedurën . “A kam unë frikë ? Po , sigurisht qe kam” tha ai për MailOnline . “Por kjo nuk është vetëm shumë e frikshme , por edhe shumë interesante. Duhet të kuptoni se unë nuk kam shumë zgjedhje. Nëse unë nuk e provoni këtë shans, fati im do të jetë shumë i trishtuar”.

SHPËRNDAJE
ParaRollat Viçi me Bizele
PasPapucaki
infosite

Mësoni dhjetëra receta të ndryshme për ëmbëlsira, gjella dhe paragjella të shijshme të zgjedhura me kujdes. Përmes Sofrës, ju do mësoni recetat e gatimit më shpejt, kjo falë ilustrimit me video që ka secili specialitet. Përveç recetave në web faqe tonë ju do merrni edhe shumë këshilla të arta për kuzhinën si dhe këshilla për bukuri , modë e shëndetësi.

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here