Lodrat me muzikë, ja pse janë ideale për fëmijët

0
28

Muzika është një mjet i cili i cili përdoret në terapi të ndryshme dhe funksionon më së miri.

Lodrat që lëshojnë tinguj të ndryshëm ose veglat muzikore janë shumë të dobishme për fëmijët.Veglat muzikore lodra kanë një ndikim shumë të madh në zhvillimin e trurit, sidomos gjatë periudhës së zhvillimit të neuroneve. Muzika është gjithashtu shumë e lidhur edhe me inteligjencën e fëmijëve.

Fëmijët të cilët kanë ndjekur më shumë orë muzike në shkollë, sipas një studimi kanë më shumë aftësi në mënyrën e të menduarit se sa fëmijët e tjerë. Lodrat me muzikë i frymëzojnë fëmijët, i bëjnë ata më socialë dhe më të shoqërueshëm.

Gjithashtu, nëse fëmijët përdorin këto lloj lodrash, e kanë më të lehtë të përqëndrohen dhe të fokusohen jo vetëm tek muzika, por edhe tek gjërat e tjera të përditshme. I bën ato më të qetë, më me besim tek vetja dhe më argëtues.

Fëmijët të cilët i pëlqejnë shumë këto lodra, janë shpesh edhe më të kujdesshëm në të gjitha veprimet që bëjnë.//shije/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here