Ky ilaç stomaku, i njohur si Omeprazoli po vret shumë njerëz

0
100

Omeprazol është një ilaç që rekomandohet për problemet që lindin me stomakun, por në fakt, studimet e fundit kanë treguar se kjo tabletë pengon procesin e tretjes normale.

Një hulumtim i kryer nga Instituti Kaiser Permanente bëri me dije për rreziqet e shkaktuara nga Omeprazola.

Mbi 26,000 persona që merrnin këtë tabletë u “monitoruan” për një periudhe 2 vjecare. Ata që morën Omeprazol demonstruan mbi 65 përqind  se kishin mangësi të vitaminës B12, si rezultat i drejtpërdrejtë i marrjes së këtij ilaçi.

Kjo gjë mund të bëhej shkaktare e komplikacioneve në shëndet dhe të çonte deri në humbjen e jetës.

Më poshtë, njihuni me disa nga efektet anësore të Omeprazolit:rx_omeprazol-ch_400

-Shkakton anemi, depresion dhe dëmtime neurologjike.

Konsumi i vazhdueshëm i këtij ilaçi mund të zvogëlojë në mënyrë të konsiderueshme nivelet e vitaminës B12 në trupin tonë.

-Shkakton rënie të kalciumit.

Konsumi i këtij ilaçi mund të ndikojë në absorbimin e kalciumit në trupin tonë dhe prandaj do të rrisë rrezikun e thyerjes dhe dëmtimit të kockave tona.

-Shkakton probleme të frymëmarrjes.

Duke ulur prodhimin e acidit në trupin tonë, rrit rrezikun e baktereve dhe infeksioneve. Këto të fundit mund të lëvizin në mushkëritë tona dhe të shkaktojnë shkatërrime në funksionimin e sistemit tonë të frymëmarrjes.

-Shkakton osteoporozën, shterimin e qelizave të kuqe të gjakut, si dhe probleme me muskujt.

//shije

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here