Konsumimi i dy pijeve të gazuara në ditë gjatë shtatzënisë rrezikon fëmijët tuaj nga ky problem!

0
23

Të gjithë e dimë që pijet e gazuara nuk na bëjnë aspak mirë për shëndetin dhe sidomos abuzimi me to.

Dhe mund ta mendoni sesa e rrezikshme mund të jetë kjo për shëndetin e nënave shtatzënë dhe veçanërisht fëmijëve.

Sipas një studimi të kryer, konsumimi i së paku dy pijeve të gazuara gjatë shtatzënisë rrit rrezikun e obezitetit tek fëmijët.

Çdo pije shtesë me sheqer që një grua konsumon gjatë kësaj faze të shtatzënisë shton një masë prej 0.15 kg/m2 për fëmijën e saj, zbulon studimi i fundit. Lëngjet e frutave, pijet dietike dhe uji nuk kanë të njëjtin efektin.watervssoda-56a5c2b73df78cf77289c943

Autori i studimit Sheryl Rifas-Shiman nga Universiteti i Harvardit u shpreh se obeziteti i fëmijërisë është shumë i përhapur dhe i vështirë për t’u trajtuar njëkohësisht. Sipas tyre është shumë e rëndësishme të identifikohen faktorët e ndryshëm që ndikojnë në obezitet në mosha të hershme, në mënyrë të tillë që edhe parandalimi të fillojë në kohë.  //shije/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here