Karota krokante

0
45
Është një pjatë shumë interesante, që mund ta përdorni për të dekoruar pjatat, si dhe për të ofruar më shumë ngjyra në tryezë

Përbërësitraw-carrot-cake-energy-balls-4

  • 1 kg karotë
  • 300 gr patate
  • 80 gr arra(shqeme)
  • gjalpë
  • galetë
  • djathë(i grirë)
  • miell
  • kurkuma
  • kripë
  • piper

Përgatitja

Qëroni karotat dhe 700 gr prijini në rrota. 300 gr grijini në fije të holla dhe futini në ujë të akullt.15244118703_1d05798355_o

Qëroni patatet dhe prijini në copa të vogla. Vendosini bashkë me karotat e orera në rrota në një tenxhere me 150 g ujë, pak gjalpë dhe pak kurkumin. Gatuajini në zjarr të ulët për 30-35 minuta, derisa të pijnë ujin. Hidhuni edhe kripë dhe lërini edhe 2 minuta, pastaj hiquni ujin dhe shtypini. Grijini arra shqemet dhe shtojuani patateve. Hidhuni edhe kripë, pieper dhe pak galetë.

Formoni me këtë brumë rreth 24 toptha dhe vendosini në një tepsi me miell. Kulloni karotat e prera hollë nga uji. Vendosini në një enë, hidhuni kripë dhe rrotullojini topthat sipër tyre, që të ngjiten. Vendosini këto toptha në një tepsi të mbuluar me një letër për pjekje. Shkrini 50 g gjalpë dhe spërkateni mbi toptha.

Hidhni edhe pak djathë të grirë dhe futini në furrë për 15 minuta, në 200 °C. //shije/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here