Ja pse nuk duhet të hanë asnjëherë fëmijët brumë të pagatuar biskotash

0
10

Pothuajse të gjithë e dimë që nuk duhet të hamë brumë biskotash të pagatuar për shkak të vezëve të pagatuara në brumë, të cilat janë rrezik për salmonelën.

Por autoritetet mjekësore dhe ato të ushqimit shtojnë dhe një risk tjetër, atë miellit me të cilin po lidhen gjithmonë e më shumë shpërthime epidemish.

Mielli i pagatuar mund të përmbajë bakterin e quajtur toksina Shiga e cila prodhon E. coli O121.

Në Amerikë FDA, institucioni që merret me ushqimin dhe ilaçet, rekomandon prindërit që të mos i lejojnë fëmijët të hanë brumë të pagatuar.  

“Mielli është derivat i drithërave që vijnë direkt nga fusha dhe zakonisht nuk trajtohet për të vrarë bakteret. Nëse ndodh që në fushë një kafshë të defekojë, atëherë drithi ndotet menjëherë, duke i ransportuar bakteret dhe në miell.

//shije/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here