Ja pse kemi dridhje natën

0
55

SIPAS tyre kjo ndodhë kur jemi në gjumë të thellë dhe fillon cikli i një njësie të dozës së absorbuar të rrezatimit efektiv në indet njerëzore jonizuese, ekuivalente me një rëntgen të rrezeve X.

Ekspertët kanë zbuluar se arsyeja pse ne ndonjëherë zgjohemi me dridhje të trupit është sepse në ato momente muskujt janë duke u paralizuar.

Eksperti i gjumit në një klinikë në Londërm Gaby Badre tha se trupi kalon në faza të ndryshme gjatë procesit të gjumit. Ai tha se këto dridhje shkaktohen edhe nëse je në stres apo shumë i lodhur.auto_dridhjet1485694913Këto kontraktime të papritura të trupit quhen Myoclonia Hypnic dhe janë normale të ndodhin./Zeri/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here