Ja pse dashuria e dytë është më e mirë se ajo e para

0
51

Njerëzit bien në dashuri gjatë jetës së tyre, disa prej tyre kanë fatin ta përjetojnë disa herë gjatë jetës këtë ndjenjë të mrekullueshme…

Por një studim i fundit deklaron se njerëzit që përjetojnë dashurinë më mirë janë ata të cilët dashurohen për herë të dytë në jetë.

Sipas ekspertëve nga Universiteti i Helsinkit dashuria e dytë është më e veçantë, pasi ajo rregullon dhimbjet e dashurisë së parë dhe ringjall të gjitha ndjesitë pozitive të njeriut që dashurohet.0042670001441192290_0
Ata dolën në këtë përfundim pasi analizuan 800 persona të cilët po përjetonin dashurinë e dytë dhe më parë kishin kaluar një eksperiencë dashurie.

Pasi ata iu përgjigjën pyetjeve të psikologëve treguan se ndiheshin më mirë në lidhjen e tyre të dytë sesa në lidhjen e parë.
Të dashuruarit u shprehën se në lidhjen e dytë ndiheshin më mirë.//shije/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here