Ja gjërat që kam dashur që dikush të më kishte thënë për ushqyerjen e foshnjes me formula

0
81

Çdo nënë dëshiron më të mirën për fëmijën e saj.

Ato duan të sigurohen që fëmija i tyre të ushqehet me gjërat e duhura dhe se po marrin atë që kanë nevojë për t’u rritur dhe zhvilluar.

Çështja nëse fëmija duhet ushqyer me gji  ose me formulën është e rëndësishme.

Disa zgjedhje vijnë me paralajmërimin se ju mund të ekspozoni fëmijën tuaj në kimikate të dëmshme.
Në fund të fundit, formula mund të jetë e vetmja gjë që fëmija juaj konsumon gjatë gjashtë muajve të parë të jetës .
Duhet të keni parasysh nëse përmban sheqerna të përpunuara si përzierjet e shurupit të misrit, ose produkte të modifikuar gjenetikisht. Sigurohuni që nuk përmban vaj palme.
Problemi me shurupin ngjyrë kaf është se mund të jetë  i lidhur me nivele të larta të arsenikut, dhe vaj palme i cili është i dëmshëm për zorrët e foshnjave.shutterstock_269001833

Acidet yndyrore esenciale
Studimet kanë treguar se ska asnjë përfitim nëse ato  janë shtuar në formulën e foshnjës.
Duhet parë nëse përdoren përbërës sintetikë.
Kompanitë shtojnë karbohidratet për të bërë dallimin. Edhe pse më e shtrenjtë, formulat që përdorin laktozë si një ëmbëlsues janë alternativa më e mirë.
Megjithatë qumështi i nënës është më i rekomanduar për një sërë arsyesh.Madje thuhet se ai rrit inteligjencën e fëmijës tuaj.//shije/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here