Ballina Familje Ja çka ëndërrojnë bebet në barkun e nënës!

Ja çka ëndërrojnë bebet në barkun e nënës!

0
4

Pas rreth shtatë muajsh në rritje e sipër brenda barkut të nënës, një fetus shpenzon pjesën më të madhe të kohës së tij në gjumë.

Matematikani Karin Schwab dhe një ekip i neurologëve nga Universiteti Friderich në Gjermani, thonë se kanë zbuluar se fetuset e deleve, mund të hyjnë në një javë të ëndërruarit para se t’i lëvizin sytë e tyre.

Edhe pse është vështirë që të dihet saktësisht çfarë përjeton fetusi, megjithatë procesi i gjumit është diçka natyrale, shkruan Science Daily, transmeton Gazeta Shneta.

Gjatë fazës së fundit të shtatzënisë, foshnjat asnjëherë nuk zgjohen nga gjumi, ndërsa nga skanimet 4D, u zbulua se foshnjat lëvizin qepallat shpejtë.

Kjo shihet të jetë se bebet ëndërrojnë, kjo dridhje e butë e një syri mund të jetë një shenjë që fetusi, akoma pa lindur është duke ëndërruar.

Edhe pse ëndrrat mund të jenë të thjeshta por në fakt kjo është e rëndësishme për zhvillimin e trurit.

/rtklive/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

Albania
Na konktatoni

Na dërgoni një email dhe ne do ju përgjigjemi së shpejti!

Pyejte? Jemi gati për të ju ndihmuar!

Kliko Enter për të biseduar