I kërcet duart vazhdimisht? Verifiko nëse kjo është e dëmshme

0
92

Nëse je në grupin e atyre njerëzve që iu është bërë ves kërcitja e duarve, madje shpeshherë edhe në prani të njerëzve të tjerë, atëherë ka diçka që duhet ta dish. Shumë njerëz thonë që kërcitja e duarve çon në artrit në një kohë të shkurtër, por kjo nuk duket të jetë shumë e qartë.

Nisur nga studimet e fundit, kërcitja e duarve NUK çon në artrit. Ky rezultat ka dalë pasi nuk është gjetur një korrelacion i saktë mes njerëzve me artrit dhe atyre që kërcasin kyçet. Megjithatë, në qoftë se ke artrit, kërcitja e duarve dobëson nyjat dhe e rëndon gjendjen edhe më shumë.

synovial-fluidNyjat, që lidhin gishtat me pjesën tjetër të dorës, kanë disa hapësira të mbushura me një lëng që quhet lëngu sinovial, i cili shërben si amortizues dhe lubrifikant – një element që u mundëson kockave lëvizjen pa u fërkuar me njëra-tjetrën. Ndërsa kërcet kockat, zgjeron hapësirën mes tyre dhe nyjave. Në këtë mënyrë, lëngu sinovial do të shkojë në hapësirën e re të krijuar (ky moment është zhurma që dëgjon) duke dobësuar kështu edhe forcën e duarve për të vepruar. /RevistaClass/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here