Gjatë ovulacionit femrat më vështirë mbajnë në mend!

0
34

Gjatë kohës së evolucionit femrat më vështirë përqendrohen, gjë që edhe kujtesa u është më e dobët.

Për këtë gjendje mendore përgjegjës është hormoni gjenital femëror  estrogjen, i cili arrin nivelin më të lartë në atë periudhë, konstatojnë hulumtuesit e Universitetit Concordia në shtetin amerikan të Nebraskës.

Pos që është përgjegjës për aftësinë riprodhuese të femrës, estrogjeni posedon edhe cilësi antioksidante me të cilat ndikon në tru, duke penguar shfaqjen e proceseve të dëmshme, transmeton Telegrafi.

Fatkeqësisht, gjatë plakjes dhe afrimit të menopauzës përqendrimi zvogëlohet fiziologjikisht, andaj është e lehtë të konstatohet cili është shkaku që pjesëtaret e gjinisë femërore në atë periudhë më vështirë mbajnë në mend, theksojnë hulumtuesit e Universitetit Cocordia. /Telegrafi/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here