Ftohja gjatë verës mund të jetë më e keqe

0
31

Natyrisht çdo lloj i virusit do të shkaktojë simptoma të lehta të të ftohtit të cilat zgjasin disa ditë deri në një javë më së shumti.

Megjithatë, një ndryshim i madh është se rino viruset ‘ftohjet e dimrit’ janë të kufizuara zakonisht në traktin e sipërm respirator të hundës dhe fytit ndërsa entero viruset apo ‘ ftohjet e verës ‘, mund të ndikojnë në traktin gastrointestinal, duke çuar në dhimbje të barkut (edhe pse kjo nuk ndodh gjithmonë).636036992566310580999300186_Sick-woman-in-bedArsyeja pse viruset e ndryshme shkaktojnë ftohje në kohë të ndryshme gjatë vitit nuk është e qartë, edhe pse një teori është se disa janë ‘ degraduar ‘ nga rrezet e forta të diellit.
Viruse të tjera mund të kalojnë më mirë gjatë verës.//lajmi/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here