Fruthi përhapet në shkallë të lartë në Evropë

0
1

Evropa ka parë rritje masive të rasteve të fruthit në vitin 2017.

Organizata Botërore e Shëndetësisë tha se bëhet fjalë për 400% rritje, përkatësisht për mbi 20,000 njerëz të infektuar, krahasuar me 5,273 në vitin 2016. Nga të infektuarit, 35 kanë vdekur.

Sipas OBSH-së, shifrat janë tragjedi.

Pesëmbëdhjetë rajone evropiane kanë pasur shpërthime të mëdha, në mesin e tyre: Rumania, Italia dhe Ukraina.

Njerëzit që shmangin vaksinimin janë pjesë e problemit, thonë ekspertët.

“Çdo person i prekur nga fruthi në Evropë na kujton se fëmijët dhe të rriturit e pavaksinuar, pavarësisht se ku jetojnë, janë në rrezik nga sëmundja dhe përhapja e saj te të tjerët”, tha Suzsanna Jakab, nga Organizata Botërore e Shëndetësisë.

Fruthi është një sëmundje virale infektive që mund të jetë vdekjeprurëse.

/rel/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here