Fëmijët që hanë lëng të pemëve në mëngjes kanë 50% rrezik më të lartë të bëhen obezë

0
2

Hulumtimet e fundit tregojnë se fëmijët që pinë lëng të pemëve në mëngjes, kanë një rrezik deri në 50% më të lartë të bëhen obezë.

Lëngjet që për një kohë të gjatë janë konsideruar opsione të shëndetshme, tani kanë filluar të bëhen shënjestër e kritikave për shkak të sasisë së lartë të sheqerit dhe efektet që mund t’i shkaktojnë në shëndetin e fëmijëve.

Shkencëtarët i këshillojnë prindërit të mos mbështeten në supozimin se të gjitha lëngjet janë të shëndetshme dhe të kenë kujdes me çfarë ushqimesh e pijesh i ushqejnë fëmijët.

Studimi në fjalë, i cili është kryer nga Fakulteti i Mjekësisë në Vjenë, ka konstatuar se konsumimi i lëngut të mollës dhe portokallit për mëngjes janë deri në 50% më të rrezikuar të bëhen mbipeshë.

Studimi është publikuar në Kongresin Evropian për Obezitetin në Vjenë, ndërsa për këtë konstatim janë ekzaminuar 652 fëmijë të moshës 13 vjet.

//telegrafi/
SHPËRNDAJE
ParaRole me speca të pjekur
Infosite

Në Sofra do të gjeni informacione dhe këshilla të dobishme për shëndetin, tryezën dhe shtëpinë tuaj. Zbuloni gjithçka ju duhet për një jetë më të qetë e të lumtur me familjen tuaj!

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here