Fëmijët obezë nuk mendojnë se janë të tillë

0
57

Obeziteti është një ndër sëmundjet më problematike të kohëve moderne. Shkak për këtë bëhet jetesa e pashëndetshme, konsumimi i ushqimeve super kalorike dhe mungesa e aktivitetit fizik.

Nënat e fëmijëve mbipeshë nuk e pranojnë këtë fakt sipas një sondazhi nga NHS. Sondazhi ka publikuar të dhëna shokuese mbi këtë problematikë. Janë vetë prindërit të cilët e nxisin obezitetin tek fëmijët e tyre sepse fëmijët nuk janë t vetëdijshëm që janë mbipeshë dhe mendojnë se mënyra e ushqyerjes së tyre është normale.

Ekspertja Dame Sally Davies paralajmëron se fakti i të qënit obezë është bërë një fakt i pranueshëm nga prindërisht dhe kjo gjë është alarmante.newsbmi-2000Në konferencën shëndetësore të mbajtur në Londër muajin e kaluar ajo tregon raste sesi nënat i përshkruanin fëmijët e tyres si të dobët kur në fakt ata ishin mbipeshë. Një tjetër fakt rrënqethës erdhi nga drejtoresha e parandalimit të kancerit në Britani Alison Cox e cila deklaroi se obeziteti është shkaktari i dytë më i madh i vdekjeve pas kancerit, duke shtuar rëndësinë e një jete të shëndetshme.//shije/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here