Efektet e rënda anësore të spirales kundër shtatzënive të padëshiruara

0
221

Spiralja është një metodat që ju ndihmon kundër shtazënive të padëshiruara deri në 12 vjet. Por a e dinit se ka edhe efekte anësore?

Spiralja mund të vendoset në çdo kohë, nëse ju jeni e sigurt se nuk jeni shtatzënë.

Kur dhe ku mund të vendosni Spirale?
Spiralja mund të vendoset në çdo kohë, nëse ju jeni e sigurt se nuk jeni shtatzënë. Nëse sapo keni lindur një fëmijë, ju mund ta vendosni Spiralen gjatë vizitave të zakonshme pas javës së 4-6-të pas lindjes.26F5752E00000578-3022358-The_number_of_women_for_whom_coils_are_the_contraceptive_of_choi-m-18_1427936265581Mund ta vendosni Spiralen në çdo maternitet apo Qendër Shëndetësore për shëndetin e gruas.

Efektet anësore të zakonshme të Spirales:
Një pjesë e grave që vendosin Spirale mund të kenë disa efekte, si:
Perioda më të shtuara në sasi dhe më të zgjatura në kohë se zakonisht
Njollosje gjaku – të vogla dhe të pakta gjatë muajit
Shtim të dhimbjeve gjatë periodave

Këto efekte anësore janë normale dhe do të kalojnë për 3 deri në 6 muajt e parë pas vendosjes së Spirales. Nëse keni shqetësime të tjera, atëherë këshillohuni me mjekun që u vendosi Spiralen.//shije/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here