E pini çdo ditë, por nuk njihni anën e errët të qumështit

0
0

Qumështi është një ndër elementët bazë të dietës sonë ushqimore. Qumështi ka shumë vlera ushqimore dhe disa anë negative të cilat shpesh herë fshihen nga kompanitë e prodhimit të qumështit. Ja disa prej këtyre fakteve që me siguri nuk i dinit…

Qumështi është burimi më i mirë i kalciumitQumështi nuk është burimi më i mirë i kancerit, iu besohet apo jo ky tashmë është një fakt. Kalciumi që vjen nga qumështi absorbohet me shumë vështirësi nga trupi ynë. Dhe nëse nuk konsumoni qumësht ju ende do të furnizoheni me kalcium duke konsumuaur perimet e gjelbra.

Qumështi ju siguron kocka të fortaNjësoj si përmendëm më lart, sasia e kalciumit që marrim nga qumështi më shumë shërben për marketing. Studimet kanë treguar se qumështi harxhon kalciumin që kockat tona kanë, dhe studimet bazohen në faktin se vendet të cilët kanë numër më të madh të pacientëve të sëmurë me osteoporozë janë ato vende ku konsumohet më tepër qumësht.

Qumështi nuk është i “pafajshëm”
Industria e qumështi nuk tregon faktin se viçat e lopëve pas lindjes dhe shkëputjes së gjidhënies nga lopët ushqehen me suplemente, dhe lopët kalojnë tortura për të nxjerrë qumësht në mënyrë që të ketë prodhim.

//tetova/
SHPËRNDAJE
Para“Finger food” për fëmijë
Infosite

Në Sofra do të gjeni informacione dhe këshilla të dobishme për shëndetin, tryezën dhe shtëpinë tuaj. Zbuloni gjithçka ju duhet për një jetë më të qetë e të lumtur me familjen tuaj!

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here