Doni të mos prekeni nga dementia dhe Alzheimer? Shtoni vetëm një ushqim

0
71

Kërpudhat janë një ushqim që përmbajnë komponime të cilat mbrojnë trurin ndaj sëmundjeve të tilla si dementia apo Alzheimer-i.

Sipas Medical Xpress, hulumtuesit nga Universiteti i Malayas kanë zbuluar se ngrënia e kërpudhave shoqërohet me disa përfitime shëndetësore shumë të rëndësishmë që ju mbrojnë nga inflamacioni, stimujt neurotoksikë dhe nxisin rritjen nervore të trurit.

Hulumtimi u fokusua tek komponentët bioaktivë të kërpudhave dhe tek përfitimet mbrojtëse të trurit që ato kanë. Shoqata e Alzheimer-it numëronin në vitin 2016 rreth 5.4 milionë amerikanë të prekur nga sëmundja e Alzheimerit, që përfshinin të gjitha moshat.PROD-Sauteed-Mushrooms-in-a-Frying-PanPërveç kësaj, një në tre të moshuar  vdesin nga kjo sëmundje apo ndonjë formë tjetër e çmendurisë.

Kërpudhat janë të mbushura me vitaminë D dhe mund të përmirësojë sistemin tuaj imunitar, sipas Dr. Joseph Mercola. Karakteristikat anti-inflamatore të  kërpudhave gjithashtu mund të ndihmojë në mbrojtjen nga goditjet në tru.

Por, jo të gjitha kërpudhat janë të shëndetshme për t’u ngrënë. Për vite me radhë, shkencëtarët  studiuar përfitimet e mundshme mjekësore të “kërpudhave magjike.”
Ndaj, është shumë e  rëndësishme të shtoni në dietën tuaj kërpudhat në mënyrë që të mbroheni nga sëmundje të tilla si Alzheimer-i.//shije/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here