Dietologia Naco: Ja e vërteta nëse duhet ta konsumojmë lëkurën e peshkut

0
31

Besojmë se të gjithë keni dëgjuar dhe mësuar për yndyrnat esenciale omega -3 dhe omega 6 që na ofrojnë.

Dietologia Viktoria Naco, shprehet se në ditët e sotme më shumë se 90% e popullsisë konsumojnë më pak sesa duhet omega 3 dhe omega 6. “Ndërkohë dieta e tyre është shumë e pasur në yndyrë të rafinuar dhe të përpunuar (trans yndyrë). Në rastin e peshkut kur ne i lyejmë me miell dhe i skuqim një sasi e yndyrës së ”mirë” që ne duam oksidohet!!!”, – thotë ajo.herring_edited_wide-1213db8b2ee7f533b573bc32fdf1c233492ef074-s900-c85

Atëherë………
1) Do të këshilloja të preferonim peshkun e pjekur dhe jo atë të skuqur
2) Mund të përgatitet edhe supë, mund të përdorni fileto peshku për të evituar hallat dhe t’i ofroni tek fëmijët e vegjël
3) Në rast se keni një peshk të skuqur atëherë duhet të hiqni lëkurën sidomos kur peshku është rezervati
4) Kur jeni mbi peshë do të këshilloja gjithashtu të mos e konsumoni lëkurën
5) Ndërsa kur keni një peshë trupore të ulët mund të konsumoni lëkurën, por preferoni peshkun natyral20140702-whole-roasted-fish-daniel-gritzerDietologia shprehet se dieta mesdhetare udhëzon ta konsumojmë 2-3 herë në javë peshk.//shije/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here