Çokollata mund të lehtësojë sëmundjen e Parkinsonit

0
177

Një studim i bërë në Universitetin e Teknologjisë në Drezden  të Gjermanisë kanë sugjeruar se konsumimi i një çokollatës në sasi të caktuara mund të ndikojë në përmirësimin e personave të prekur nga sëmundja e Parkinsonit.

Pjesë e këtij hulumtimi ishin 30 pacientë, të cilëve u është dhënë 50g çokollatë e bardhë, e cila nuk përmban kakao, dy herë në ditë, për një javë, transmeton Gazeta Blic. Në javën e dytë, pacientët kanë marrë një lloj tjetër të çokollatës dhe më pas është bërë krahasimi dhe rezultatet kanë qenë shumë pozitive për çokollatën e zezë.

Kakao në çokollatë përmban përbërës që rrit dopaninën. Çokollata është e mirë është për migrenë, për ngritje të disponimit, madje ekspertët sugjerojnë që nëse keni probleme me të dashurin, çokollatë është ilaçi kryesor ju duhet. /gazetablic/

SHPËRNDAJE
ParaLuftoni tumoret me spinaq dhe sallatë jeshile
PasUshqimet që duhet ti konsumoni çdo mëngjes
infosite

Mësoni dhjetëra receta të ndryshme për ëmbëlsira, gjella dhe paragjella të shijshme të zgjedhura me kujdes. Përmes Sofrës, ju do mësoni recetat e gatimit më shpejt, kjo falë ilustrimit me video që ka secili specialitet. Përveç recetave në web faqe tonë ju do merrni edhe shumë këshilla të arta për kuzhinën si dhe këshilla për bukuri , modë e shëndetësi.

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here