Çka i shkakton zemrës zhurma e aeroplanëve?

0
26

Rrezik nga sëmundjet

Rezultatet e një studimi të ri tregojnë se ekspozimi në zhurmën që krijojnë aeroplanët mund të shkaktojë dëmtime në enët e gjakut dhe shtim të rrezikut nga paraqitja e sëmundjeve të zemrës.

Shkencëtarët besojnë se ushtrimet ose barnat për zemër të ngjashme me ato për uljen e presionit të gjakut mund të zbutin, madje edhe të parandalojnë dëmtimin që shkakton zhurma e aeroplanëve.

sedasNë vitin 2013, shkencëtarët nga Majnci dhe shteti federal amerikan  Pensilvania  treguan se zhurma që shkaktojnë natën aeroplanët ndikojnë në rritjen e nivelit të adrenalinës dhe ndikojnë në funksionin e enëve të gjakut.

Një vit më vonë, shkencëtarët nga Majnc treguan se zhurma e aeroplanëve shkakton dëmtime më të mëdha në enët e gjakut dhe presion të shtuar te pacientët me sëmundje koronare./21Media

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here