Cikli i hershëm menstrual sjell depresion në të 20-ta

0
1

Vajzave të cilat cikli menstrual i tyre fillon më herët se sa mendohet, kanë më shumë gjasa të përjetojnë depresion edhe në fund të 20-ve të tyre, pohojnë kërkime të reja.

Studiuesit thanë se kjo mund të jetë për shkak të vajzave që duken më të vjetra dhe që trajtohen sikur janë më të moshuar, ndërsa ende kanë pjekurinë emocionale dhe mendore të moshës kronologjike.

Ato duken më të vjetra, ata fillojnë të trajtohen si ata janë më të vjetër. Por ato ende kanë punën e brendshme mendore të agit të tyre normal kronologjik, thotë raporti i një studimi amerikan.

Mesatarisht, cikli menstrual i vajzave fillon si 12 vjeçare por studiuesit thonë se një e treta e vajzave amerikane tani po hyjnë në moshën e pjekurisë nga mosha tetë vjeçare.

//klankosova/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here