Çfarë thotë shkenca për njerëzit që rrënqethen nga muzika?

0
114

A ju ka ndodhur ndonjëherë që të rrënqetheni duke dëgjuar muzikë?

Matthew Sachs, një i diplomuar në Harvard, vitin e kaluar i studioi individët të cilët rrëqethen më së shumti kur dëgjojnë muzikë, për të parë se si funksionojnë ndjenjat e tyre.

Hulumtimi ekzaminoi 20 studentë, 10 prej të cilëve pranuan se kishin përjetuar ndjenjat e lartpërmendura në relacion me muzikën dhe skanoi trurin e të gjithëve për të zbuluar se ata të cilët tërhiqeshin emocionalisht dhe fizikisht nga muzika, kanë struktura më të ndryshme të trurit sesa ata të cilët nuk tërhiqen.chills

Hulumtimi tregoi se ata kanë një volum më të dendur të fibrave që lidhin korteksin e tyre auditor dhe zonave që përpunojnë emocionet, që do të thotë se mund të komunikojnë më mirë. //21media/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here