Çfarë përmbajtje ka në të vërtet qumështi pluhur…?

0
105

Qumështi pluhur apo qumështi i thatë është produkt i prodhuar nga qumështi, duke e evaporuar qumështin deri në tharje. Arsye për zbulimin e këtij produkti është fleksibiliteti i tij, ruhet më gjatë dhe edhe në kushte të jashtëzakonshme.

Ky produkt fitohet me tharjen e qumështit pa yndyrë, shumë yndryrshëm, etj; ose edhe me ngrirjen e qumështit.

Qumështi pluhur zakonisht përdoret si qumësht bebesh, lëndë e parë për cokollatë dhe karamel, dhe receta të tjera.20151001061520-neww

Përgatitja e tij bëhet 1 gotë pluhur dhe 1 gotë e së njëjtës sasi me ujë.

Ky qumësht ka 36% proteina, 52% karbohidrate, 1.3% kalcium, 1.8 kalium. Mirëpo në varësi prej llojit të qumështit që është përdorur, pasi që për qumështin me më shumë yndyrë i cili është kthyer në qumësht pluhur, vlerat rriten.//dpz/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here