Çfarë është ushqimi me një kafshatë apo finger food?

0
85

Ushqimi me një kafshatë është ushqim i cili duhet të hahet me gishta, dhe mund të përpihet menjëherë apo të kafshohet 2-3 herë; andaj thika dhe piruni nuk janë të nevojshme.

Edhe pse ka kuzhina tradicionale nëpër disa vende të botës ku pothuajse të tëra ushqimet hahen me dorë, dallimi qëndron në faktin se ky ushqim është edhe për nga forma edhe për nga sasia i vogël, ashtu që të shërbehet edhe si starter apo edhe shumëllojshmëri nëpër vente të ndryshme dhe të zgjidhet nga një nga secili lloj.Modern-vs.-Classic-Finger-Food-–-How-Finger-Food-has-Evolved

Ndryshe edhe ushqimet që blihen në rrugë, ta zëmë byreku, konsiderohet si ushqim me një kafshatë apo finger food, mirëpo nuk është shembulli ideal.finger-food-1108565_960_720

Në botën perëndimore ushqimi me një kafshatë ose është apetitor ose i shumllojshëm për pjatën kryesore. Në këto ushqime hyjnë brusketat, gishtat e pulës, springrolls, sandviçët e vegjël, soset me lloje të ndryshme koresh ose bukësh të vogla.//dpz/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here