Arsyet se pse duhet të filloni “urgjentisht” magneziumin që sot

0
196

Ju të gjithë i njihni vetitë e shkëlqyera të magneziumit. Magnezi është elementi i cili merr pjesë në më shumë se 300 reaksione biokimike të nevojshme të trupit.

Magnezi është një mineral i cili mund të merret në mënyrë shumë të thjeshtë nga dieta ushqimore.

Ju mund të merrni mangez nga arrat, lajthitë dhe frutat.Juice-Produce-KALCMP
Magnezi është suplementi numër 1 për sëmundjet kardiovaskulare.
Shkencëtarët kanë bërë shumë kërkime dhe kanë dalë në përfundimin se magnezi ul rrezikun për t’u prekur nga sëmundjet e zemrës.

Magnezi është rregulluesi i tensionit të gjakut.
Konsumoni sa më shumë fruta dhe perime, pasi frutat janë një burim kryesor magnezi.

Magnezi është kurues për diabetin
Shkencëtarët tregojnë se magnezi është një stabilizator i diabetit, pasi ai aktivizon insulinën duke mbajtur nën kontroll nivelin e glukozës në gjak.

Magnezi ndihmon trajtimin e insomnisë.
Magnezi është një ndihmues në trajtimin e sëmundjeve të rënda psikike. Paniku, stresi, ankthi dhe depresioni lidhet me mungesën e magnezit dhe marrja e këtij suplementi.//shije/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here