A mund të jetojmë deri në 2 shekuj? Shkenca jep përgjigjie..

0
16

Jeni duke shpresuar se shkenca mund t’ju ndihmojë të jetoni deri në 200 vite?

Na vjen keq, sipas një studimi të kryer së fundmi, shkencëtarët kanë dalë në përfundimin se kjo gjë është e pamundur. 

Hulumtuesit amerikanë pohojnë se kufiri i jetëgjatësisë është 122 vite. Sigurisht raste të veçanta ka, por të jetosh më shumë se një shekull e 12 vite është e rrallë.

“Progresi  kundër sëmundjeve infektive dhe kronike mund të rrisë jetëgjatësia mesatare, por nuk mund të na shtojë vite jetë ” tha autori i studimit Jan Vijg, kryetar i gjenetikës në Einstein College Albert e Mjekësisë në Neë York City. Megjithatë ai shtoi se jetëgjatësia mesatare është rritur ndjeshëm që nga shekulli i 19-të për shkak të përmirësimeve në regjimin ushqimor, shëndetit publik dhe fusha të tjera.

Për shembull, fëmijët e lindur në Shtetet e Bashkuara sot, mund të jetojnë deri në moshën 79, ndërsa jetëgjatësia mesatare për ata që kanë lindur në vitin 1900 ishte vetëm 47 vjet./living//

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here