A janë të mirë apo të dëmshëm biberonët për fëmijën tuaj?

0
28

Fakte interesante rreth biberonëve Vendimi për të përdorur një biberon  apo jo  varet nga ju. A janë të mirë apo të dëmshëm biberonët për fëmijën tuaj?

Kuptoni përfitimet dhe rreziqet e përdorimit të biberonit, këshilla të rëndësishme për sigurinë dhe hapa për të ndihmuar në largimin e foshnjës nga ai, shkruan rtv21.tv Përparësitë Një biberon mund ta qetësojë një fëmijë të vogël Disa foshnje janë më të lumtur kur thithin në diçka. Një biberon ofron zbavitje të përkohshme. Një biberon mund të ndihmojë fëmijën tuaj të bjerë në gjumë Nëse fëmija juaj ka probleme me gjumin, një biberon mund të bëjë këtë mashtrim sa për ta futur në gjumë. Përdorimi i biberonit nuk duket të ketë ndonjë ndikim në zgjatjen e gjumit të foshnjës ose në moszgjim natën. Një biberon mund të ndihmojë në zvogëlimin e rrezikut të sindromës së papritur të vdekjes së foshnjave (SIDS). Thithja në një biberon në kohën e gjumit mund të zvogëlojë rrezikun e SIDS.

Mangësitë Natyrisht, biberonët kanë gracka. Merrni parasysh mangësitë: Përdorimi i hershëm i biberonit mund të ndërhyjë në ushqyerjen me gji Thithja në gji është e ndryshme nga një biberon apo shishe, dhe disa foshnje janë të ndjeshme ndaj atyre dallimeve. Fëmija juaj mund të bëhet i varur nga biberoni Nëse fëmija juaj përdor biberonin për të fjetur, atëherë gjatë natës mund të përjetoni të qarat e bebes tuaj kur i bie biberoni nga goja. Përdorimi i biberonit mund të rrisë rrezikun e infeksioneve të veshit të mesëm Megjithatë, normat e infeksioneve të veshëve të mesëm zakonisht janë më të ulëta nga lindja deri në moshën 6 muaj – kur rreziku i SIDS është më i larti dhe fëmija juaj mund të jetë më i interesuar për një biberon. Përdorimi i zgjatur biberonit mund të çojë në probleme dentare Përdorimi normal i biberonit gjatë viteve të para të jetës nuk shkakton probleme afatgjate dentare. Sidoqoftë, përdorimi i zgjatur i tij mund të shkaktojë probleme.

Nëse vendosni t’i ofroni fëmijës një biberon, mbani në mend këto këshilla: Prisni derisa ushqyerja me gji është ka arritur deri në nivelin e duhur Nëse jeni duke ushqyer me gji, Akademia Amerikane e Pediatrisë rekomandon pritje për një biberon derisa fëmija juaj të jetë 3 deri në 4 javë. Lëreni fëmijën tuaj të vendosë vet Nëse fëmija juaj nuk është i interesuar në biberon, mos e detyroni. Nëse biberoni bie nga goja e fëmijës kur ai është duke fjetur, mos e shtypni atë përsëri.

//21media/

 

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here