A është mirë të hamë Sushi

0
35

Një nga ‘hit drekat’ e botës së sotshme është ushqimi japonez sushi. Mënyra e pregaditjes dhe freskia e bënë atë në një nga ushqimet më të preferuara të globit.

Por a është mirë të hajmë Sushi?

Në aspektin shëndetësor sigurisht se po. Por përhapja e sushit nëpër botë ka ndikuar në rallimin e peshkut Ton apo Tuna, në oqeanet e mëdha. Sipas shkenctarëve japonez, sasia e Tunës sa jeton sot në oqeane, është vetëm 2 deri në 3 përqind e sasisë sa ka ekzistuar para 200 viteve. Nori-Maki-Sushi-Rolls-656x412Andaj edhe pse e shëndetshme, kur hani Tuna, mendoni se po ashtu po i ndihmoni edhe shfarrosjes së Tunës nëpër botë. Tashmë kanë nisur edhe fushatat e vetëdijesimit që do ta bëjnë këtë shifër më të njohur për konzumuesit e Tunës dhe Sushit. /Rtk/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here