8 ushqime për dhëmbë të shëndetshëm

0
188

Që të kemi dhëmbë të shëndetshëm dhe të bukur, duhet që fillimisht të kemi kujdes më të shtuar rreth ushqimeve dhe gjërave tjera që i konsumojmë. Gjithashtu, patjetër që na duhet një udhëzues që na referon në ushqimet e duhura.

Ushqimet që bëjën qudira për dhëmbët tonë, janë të bashkangjitura në listën e mëposhtme! Ato janë anti-bakteriale si dhe mbysin bakteriet e dëmshme që shkaktojnë kariesin dhe sëmundjet tjera të gojës.

1. Molla
2. Dredhëza
3. Portokalli
4. Qumështi
5. Bajamet, arrat dhe farat
6. Rrushi të tharë
7. Djatië
8. Çamçakëzi

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here