4 llojet e çajrave që shkrijnë yndyrën e tepërt në trup

0
112

lodhura nga dietat dhe ushtrimet e lodhshme, femra heqin dorë nga dëshira e tyre për të qenë në formë që në tentativat e para.

Yndyra e dhjami i akumuluar me vite nuk mund të zhduket brenda natës me magji, e për më tepër kërkon shumë vullnet e sigurusht mënyrën e duhur, gjë e cila ndryshon nga organzimi e nga trupi në trup.

Nëse ju jeni në një dietë të shëndetshme, duhet të dini se përfshirja e 4 çajrave të mëposhtëm është shumë i rëndësishëm pasi janë të pasur me antioksidantë të fuqishëm e përbërës që përshpejtojnë procesin e shkrirjes së yndyrës.shutterstock_232805827Çaji i bardhë (White Tea)
Sipas një studimi në revistën Nutrition and Metabolism, çaj i bardhë parandalon formimin e qelizave të reja yndyrore, ndërsa përshpejton lipolysis, procesin e shpërbërjes së yndyrave të depozituara në trupin tuaj.

Çaji Barberry (Barberry Fat Melting Tea)
Ky çaj përmban berberinëm një përbërës i njohur për shkrirjen e yndyrës. Një studim nga hulumtuesit kineze thotë se berberinës parandalon shtimin në peshë dhe zhvillimin e mundshëm të rezistencës ndaj insulinës.

Studime të tjera flasin për aftësinë e kësaj bime që rrit shpenzimet e energjisë duke eleminuar yndyrën e depozituar në zona të ndryshme të trupit.  Untitled-design-45-1Rooibos
Hulumtimet nga studiuesit në Afrikën e Jugut thonë se polyphenols dhe flavonoids të gjendura në çaj parandalojnë formimin e qelizave të reja yndyrore me 22%.

Çaji Pu-Erh
Çaji ul në mënyrë të konsiderueshme përqendrimet e triglycerideve dhe yndyrës në bark. /Living/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here