3 hapat që duhet patjetër ti aplikoni para se të gatuani mishin!

0
42

Ju mund ta gatuani mishin në një sërë mënyrash të ndryshme, megjithatë ekzistojnë 3 parime thelbësore që zbatohen kur bëhen fjalë për mishin.  

Përdorni nxehtësinë e lartë

Kur gatuajmë mishin është shumë e rëndësishme të kemi temperaturë të lartë për një sërë arsyesh. Kur hahet mishi, ju dëshironi një pjekje ngjyrë kafeje dhe një kore të dukshme të trashë në të gjitha anët. Kjo merret më së miri nga gatimi i shpejtë me nxehtësi të lartë. Kjo shërben gjithashtu edhe për të eliminuar bakteret.

Pastrojeni mirë mishin

Mishi kalon nëpër shumë duar dhe paisje, prandaj është e rëndësishme ta lajmë me ujë të bollshëm për disa minuta.

Marinojeni mirë mishin

Përpos larjes, një marinim i mirë është sekreti për një shije të mirë të mishit. Erëzat e ndryshme mund t’ju ndihmojnë. Rekomandohet që marinimi të zgjasë 1-2 orë. Nëse e bëni direkt dhe e gatuani mishin, aroma dhe shija nuk do të zgjasë shumë.

//shije/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here